Musikk fra havet


 

Torsdag 16. sept 2021 NY dato fredag 17.sept 2021

Kl 19:30-21:00

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Billett kr 155 - 480

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

Wolfgang Kogert. Foto: Lukas Beck

 

 

           

Velkommen til en flott konsert med Stavanger symfoniorkester i Stavanger konserthus. Denne kvelden får vi høre musikk med havet som fellesnevner, deriblant et nytt verk for orgel og orkester, Okeanos, skrevet av den østerrikske komponisten Bernd Richard Deutsch i 2014–15. Dette blir første gang verket spilles i Skandinavia.

 

PROGRAM

Felix Mendelssohn (1809-1847)

The Fair Melusina - Overture


Bernd Richard Deutsch (1977)

Okeanos, konsert for orgel og orkester (skandinavisk premiere)


Maurice Ravel (1875-1937)

Une barque sur l'océan


Benjamin Britten (1913-1976)

Four Sea Interludes fra Peter Grimes

 

 

MEDVIRKENDE

Pablo Gonzalez, dirigent
Wolfgang Kogert, orgel

 

MER OM OKEANOS

Okeanos var i gresk mytologi en personifisering av urstrømmen som omkranset hele jorden. Formmessig følger verket prinsippene om det gylne snitt, hvor lengden av hele verket og de individuelle satsene er matematisk relatert. De fire satsene er også inspirert av de fire elementene vann, luft, jord og ild. Orgelet fungerer som en virtuos solist, men beriker også de mangeartede orkesterfargene. 

Solist på Okeanos er Wolfgang Kogert, som også uroppførte Okeanos i Wiens Musikverein i 2015. Kogert er organist ved det tradisjonsrike Hofburg-kapellet i Wien, hvor han ofte musiserer sammen med Hofmusikkappelle. Ved siden av dette vier han seg til ny musik. Han har opptrådt ved en rekke internasjonale festivaler. 

 

 

Konserten arrangeres av SSO i samarbeid med Norsk orgelfestival.

 

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

 

 

 

Tilbake