Valen vokalensemble: Nordisk latin


 

Søndag 19. sept 2021

Kl 14.00-15.00

Utstein klosterkirke, Mosterøy

Billett kr 150 - 300

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

Ustein klosterkirke, Norsk orgelfestival 2020. Foto: Tore Edland

 

 

     

Ta søndagsturen til Utstein klosterkirke for stemningsfull sang og orgelmusikk i vakre omgivelser.

Valen vokalensemble fremfører et variert program av gregoriansk sang, religiøse folketoner og latinske tekster, kledd i samtidsdrakt fra norske komponister og arrangører. Ensemblet vil dra store musikalske og tekstlige linjer som vever sammen samtid og fortid. Det hele utfylles med stemningsfulle orgeltoner ved organist Timothy Miller.

Den dag i dag er gregoriansk sang fortsatt inspirasjonskilde og utgangspunkt for kirkemusikk av ulik art. Nåtidens komponister og arrangører henter stadig fram de latinske kirketekstene, og det melodiske materialet er fortsatt høyt skattet. Også den religiøse folkemusikken har mange fellestrekk med gregoriansk sang. Den religiøse folkemusikkens forbilde var nettopp presteskapets måte å synge på. Rolig, organisk og utbrodert fremhever den tradisjonsrike sangen ord og innhold på en nærmest meditativ måte.

Det blir en minneverdig konsertopplevelse på Utstein kloster, landets best bevarte klosteranlegg fra middelalderen. 

 

PROGRAM

Timothy Miller (1957)

Magnificat & Nunc Dimittis

 

Henning Sommerro (1952)

Tre gregorianske tankar


Trond Kverno (1945)

"Ave Maris stella"

 

Ola Gjeilo (1978)

Vesper variations 

 

Programmet er under oppdatering. Det vil i tillegg komme folketoner og gregorianske sanger i arrangement av Ørjan Matre, Henrik Ødegaard, Timothy Miller, Henning Sommerro og Trond Kverno.

 

 

MEDVIRKENDE

Valen vokalensemble

Timothy Miller, orgel

Oddgeir Kjetilstad, dirigent

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

Tilbake