Bokprat: Orgelet i litteraturen


Onsdag 15. sept 2021

Kl 19:00-20:00

Sandnes bibliotek

Billett gratis (med plassreservasjon)

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

Foto: Nikita Solenov, Gyldendal

 

 

Stavanger-forfatter Øyvind Rimbereid i samtale med konserthusorganist Nils-Henrik Asheim. Det blir bokprat om orgelet i litteraturen, fra faglitteratur, til skjønnlitteratur og poesi. Rimbereids Orgelsjøen (2013) vil naturligvis bli løftet fram, med høytopplesning fra forfatteren. 

 

Øyvind Rimbereid (1966), bosatt i Stavanger, er en av de tydeligste, mest originale og utfordrende stemmene i norsk samtidslyrikk. Forfatterens språkbevissthet byr leseren på skarpe refleksjoner og nøyaktige sansninger. For sine diktsamlinger har han blitt hedret med en rekke priser, han er blant annet den eneste poeten som har mottatt Kritikerprisen to ganger. Han har også vært innstilt to ganger til Nordisk Råds litteraturpris. Øyvind Rimbereid har også samarbeidet med en rekke musikere, både live og i studio, blant annet med komponisten Nils Henrik Asheim, elektronikagruppen Xploding Plastix og jazzkvartetten QGM fra Stavanger, som han i 2020 også ga ut en LP med.

 

Nils Henrik Asheim (1960), norsk komponist og organist, også aktiv som pianist, kurator, programskaper og initiativtager til kunstneriske samarbeid. Hans aktivitet startet i den klassiske musikken og har senere forgrenet seg til det frie improvisasjonsmiljøet. Asheim er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og ved Sweelinckkonservatoriet i Amsterdam. Nils Henrik Asheim har skrevet en rekke kammerverk, orkesterverk og verk for orgel og kor. I tillegg har han arbeidet med elektronikk, dramatisk musikk, steds-spesifikke verk og verk der improvisasjon er et sentralt element. Asheim er fast organist i Stavanger konserthus og står bak konserthusets omfattende satsing på orgelprogrammer, med konsepter som Orgelnatt, Orgelets ønskekonsert og Orgelkino. I 2018 mottok Asheim Nordisk råds musikkpris og ble i tillegg utnevnt til Ridder av St. Olavs orden.

 

Foto: Line Owren Fotografi

Foto: Line Owren Fotografi. 

 

Bokpraten arrangeres i samarbeid med Sandnes bibliotek. 

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

 

 

Tilbake