Skumringsbarda: Alf Hulbækmo & Trondheim Jazzorkester


Fredag 17. sept 2021

Kl. 22:00-23:00

St. Johannes kirke, Stavanger

Billett kr 150 - 300 

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

Skumringsbarda premiere i Molde domirke. Foto: Juliane Schütz

 

     

 

Det er med stor glede vi presenterer Skumringsbarda med orgelsolist Alf Hulbækmo og Trondheim Jazzorkester. På denne sene septemberkvelden vil du få en helt spesiell lytteopplevelse, som inviterer til forundring og refleksjon. 

Skumringsbarda er Alf Hulbækmos eget verk og ble skrevet da han vikarierte som lærerassistent. I denne perioden tilbrakte Hulbækmo friminuttene sammen med en elev i skogen bak skolen. Han fikk være med til “Skumringsbarda”, en fantasiverden som eleven likte å reise til. Til tross for farer som truet, var Skumringsbarda et trygt sted å være. I 2018 komponerte Alf Hulbækmo musikkverket ved samme navn, inspirert av sine opplevelser og observasjoner med eleven.

Gjennom musikken blir vi invitert med inn i denne fantasiverdenen, til Hulbækmos eget Skumringsbarda. Et slags skuespill av gode og onde krefter. For med raringer, skumlinger og smartinger kan mye skje. Og man kan finne så mangt...

Alle har kanskje hatt et sånt sted, en eller annen gang i livet? Et sted man kan slappe av. Ha kontroll. La ting skje. Være sjef. Stedet kan vel være omtrent hva som helst?

En ting som i hvert fall er sikkert, er at det er ingen andre som kan forstå det. Vi kan bli fortalt om det og vi kan bli fascinert av det. Men vi kan aldri komme i nærheten av å forstå Skumringsbarda. Det gjør bare hver enkelt for seg selv. Det er der når man trenger det, men man trenger ikke bry seg om det. Det er lett å bære, men lett å legge igjen. Skumringsbarda er trofast uansett. Det finnes der alltidog det finnes aldri.

Verket Skumringsbarda hadde premiere i Molde domkirke under Moldejazz 2019, og har senere vært oppført på Umeå Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og i Ilen Kirke i Trondheim.

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

Tilbake