Orgelvandring på Storhaug


Lørdag 18.sept 2021

Kl. 15:30-18:00

Oppmøte: Nytorget, Stavanger

Billett kr 100

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

 

      

 

Bli med på historisk orgelvandring på Storhaug med Sven Egil Omdal som guide. Du får oppleve bydelens flotte kirkerom og mini-orgelkonsert ved hvert stopp. Det hele knyttes sammen gjennom et lokalhistorisk perspektiv rundt kirkenes betydning for lokalmiljøet, bydelene og byen. 

Med oppstart på Nytorget, vandrer vi til St. Johannes kirke, Hetland kirke (Frue kirke), Metodistkirken og til sist St. Petri kirke. Omdal snakker om arbeidermiljøene i Østre bydel og om byen som slukte hele Hetland kommune. Vi går forbi Skrefsrudsteinen, Waisenhusgata, hvor bedehusene og de frikirkelige forsamlingene lå tett i tett, og vi ser på flere historiske elementer som binder sammen den sosiale historien om kirken for allmuen.

Med på vandringen er konserthusorganist Nils Henrik Asheim, som vil gi en kort introduksjon av orgelene, før du får høre vakker orgelmusikk som får frem orgelenes unike egenart. Organistene som spiller på vandringen er Solveig Meling Johannessen, Timothy Miller, Bodil Fagerheim og Vidar Vikøren. 

 

Sven Egil Omdal er fripenn-spaltist for Stavanger Aftenblad, journalist, forfatter og tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, tidligere leder i Norsk journalistlag og Pressens Faglige Utvalg. Uredd og skarp med et kritisk blikk på samfunn, politikk, media, religion og mer, både i lokalt, nasjonalt og globalt perspektiv. Omdal har omfattende lokalhistorisk kompetanse, med flere utgivelser bak seg. Deriblant Stavanger slik du var (2018), Gestapokjelleren: Aldershjemmet som ble fryktens hus (2016) og Byen som formet Norge: Den overraskende historien om alt vi har å takke Stavanger for (2020). 

 

 

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

 

Tilbake