Jean-Baptiste Dupont


Lørdag 18.september

Kl. 19:00-20:00

St. Petri kirke, Stavanger

Billett kr 150 - 300

 

Har du festivalpass? Husk å reservere plass *

 

 

 

 

       

 

Et storslått og spennende program, med noe utenom det vanlige, blir å høre på orgelet når Jean-Baptiste Dupont spiller solokonsert i St. Petri kirke.

Musikk av tre giganter i orgelhistorien er med i programmet; Johann Sebastian Bach, Charles-Marie Widor og Max Reger. Bachs monumentale Passacaglia i c-moll åpner konserten, et verk som er meislet ut i variasjoner over et markant basstema. Den franske orgelmesteren Widor er kjent som grunnleggeren av orgelsymfonien som musikalsk form og vi får høre Variasjoner fra hans åttende symfoni. Den senromantiske tyske komponisten Reger presser det harmoniske helt til yttergrensene i det tonale systemet og skrev svært virtuost for orgel. Fellesnevner for mange av verkene på konserten er at de er skrevet i variasjonsform.

Noe utenom det vanlige får vi presentert med musikk av Stravinsky og Ravel. De er ikke kjent for orgelmusikk, men derimot nyskapende orkestermusikk i sin tid. Jean-Baptiste Dupont har gjort et spennende valg og har tatt med tre kraftfulle satser fra Stravinskys kjente ballettmusikk Petrouchka og en meditativ og vakker sats, "Passacaille", fra Piano Trio av Ravel. 

Franske organister holder en høyt utviklet improvisasjonskunst levende, og vår gjest Dupont er intet unntak. Han gir musikk av seg selv som skapes der og da, ved orgelet i St. Petri.

 

PROGRAM

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Passacaglia c-mollBWV 582

 

Charles-Marie Widor (1844-1937) 

Fra orgelsymfoni nr.8, op. 42

IV. Variations

 

Improvisasjon

 

Igor Stravinsky (1882-1971)

Trois mouvements de Petrouchka

I. Danse russe (Russian Dance)

II. Chez Pétrouchka (Petrushka's Room)

III. La semaine grasse (The Shrovetide Fair)

 

Maurice Ravel (1875-1937)

Fra Piano Trio

III. Passacaille

 

Max Reger (1873-1916)

Fra Monologe, op. 63

5. Introduktion i f-moll

6. Passacaglia i f-moll

 

 

* Festivalpass gir deg tilgang til alle arrangementer under festivalen, men på grunn av smittevern og publikumsbegrensninger kan vi ikke garantere plass. Vi anbefaler derfor at du reserverer plass så snart som mulig. Alle som kjøper festivalpass får tilsendt informasjon om hvordan dette skal gjøres. Har du spørsmål kontakt norsk.orgelfestival@kirken.no. 

 

 

 

FESTIVALPROGRAM

ONSDAG 15.SEPT

TORSDAG 16.SEPT

FREDAG 17.SEPT

LØRDAG 18.SEPT

SØNDAG 19.SEPT

 

Tilbake