OrgelKids: pipeorgelets hemmeligheter


LØRDAG 16. september kl 12:00

Sølvberget - bibliotek og kulturhus, 3. etasje
Billetter: 50 kr

______________________________________________________________________________________

Vi inviterer barn mellom 7 og 12 år (ingen aldergrense, egentlig!) til et spennende verksted hvor de skal selv bygge et pipeorgel og skal kunne prøvespille det.

Hvor mange piper er det i et orgel? Hvordan får man lyd? Hvor mange ulike lyder/klanger har orgelet?

Vi vil la barn - og voksne for den saks skyld - delta aktivt med å finne ut hvordan orgelet fungerer og innvie de i noen av orgelets hemmeligheter!

Sted: Verksted i 3. etasje på Sølvberget

Orgelkids er utviklet i Nederland av Verschueren Orgelbouw. På en pedagogisk måte ivaretar det de unges nysgjerrighet med fokus på pipeorgelet. Som et puslespill setter deltagere i fellesskap sammen et velfungerende, lite orgel. Gjennom prosessen blir de kjent med de ulike komponentene som skal til for å lage ulike toner av mekanisk bevegelse. Byggesettet vil være et godt utgangspunkt for å forstå prinsippene pipeorgelet bygger på, - om de er store eller små.

Orgelkids er spesielt designet for barn og har siden starten i 2009 nådd flere andre land som USA, Canada, Sverige, Taiwan, Kina, Tyskland, Storbritannia, Sveits og nå altså Norge. I Narvik synes de det var spennende å kunne gå til anskaffelse og gjøre Orgelkids tilgjengelig som et pedagogisk verktøy, blant annet i orgelskolen og inn i grunnskolen. Det norske prosjektet videreutvikles i samarbeid med Ryde&Berg orgelbyggeri (kilde: Narvik kirkelige fellesråd)

Billettbetingelser: https://orgelfestival.no/Billett

Tilbake