Konsert: Nivalis Barokk


SØNDAG 17. september kl 17:00

Utstein kloster | Stavanger
Billetter: 300 | 240 | 50 kr

________________________________________________________________________________

Velkommen til konsert på Utstein kloster!

For å gjøre det enklere for vårt publikum, setter vi opp en gratis buss for å komme seg fra Stavanger ut til Utstein kloster og tilbake etter konserten.

Avgang kl 16.00 fra St. Petri kirke, retur etter konsert. Estimert ankomst til Stavanger igjen kl 19.00.
Alle som ønsker å ta buss må reservere plass via denne lenken:
https://forms.gle/CJ3Ex6rp3QQoH11r6

Ensemblet fremfører et program med blant annet en orgelkonsert av Handel og kantater og instrumentalmusikk av J.S.Bach og G.P.Telemann for sopran, obo, fiolin og basso continuo. Repertoaret vil bære preg av at det er orgelet som er det viktigste instrumentet, og da er det ekstra fint å kunne ha med seg Christian Kjos, som er en absolutt ener innen historisk orgel og continuospill her til lands. Besetningen med sopran, obo og fiolin i tillegg til continuogruppen byr på veldig mange muligheter og gir et maksimalt variert uttrykk med tanke på hvor liten besetningen tross alt er. Dette er et orkester i lommeformat!

Medvirkende:
Guro Hjemli - sopran
Laima Olsson - barokkfiolin
Jon Fredrik Hjemli - barokkobo
Gunnar hauge - barokkcello
Christian Kjos - orgel
Deltakere fra NivalisAkademiets studentavdeling

Konsertprogram:
- C.Graupner Kantate Ach Gott und Herr, GWV 1144/11
- G.F.Händel 2 satser fra Triosonate for fløyte og fiolin i B-dur
- G.F.Händel fra Neun deutschen Arien: nr 1 Künftger Zeiten og nr 5 Singe Seele
- G.F.Händel Orgelkonsert op.7 no 5
- G.P.Telemann Kantate Sanftmutsvolle, zarte Triebe einer ungefärbten Liebe TWV 1:1235a
- G.F.Händel arie Tra le fiamme

---

Nivalis Barokk er et norsk tidligmusikkensemble med profesjonelle utøvere som alle har spesialutdannelse innen historisk informert framføringspraksis. Ensemblet ble etablert i 2012 og har siden hatt et stort aktivitetsnivå med både egne konsertproduksjoner, samarbeidsprosjekter og oppdrag for lokale menigheter og kirkekor. Besetningen varierer fra prosjekt til prosjekt, fra små kammermusikalske ensembler til fullt orkester med sangsolister eller eget vokalensemble. I tillegg tilbyr ensemblets medlemmer jevnlig kurs til barn og unge over hele landet gjennom foreningen NivalisAkademiet.

Ensemblets målsetning er å ta vare på en viktig del av kulturarven, nærmere bestemt kjent og ukjent musikk fra renessanse, barokk og klassisisme. Og da ikke bare repertoaret, men også spille- og syngestilen fra perioden musikken ble komponert. I tillegg ønsker ensemblet å bidra til musikalsk nyskapning og være aktuelle i samtiden. Dette ved bruk av moderne musikk, gjerne bestillingsverk, og en moderne grafisk profil.

Ensemblet ønsker å nå ut til publikum i alle landsdeler, men er grunnlagt og drives fra Innlandet. I 2021 slo Nivalis Barokk seg sammen med ensemble Paulus Barokk, som har hatt sin kjernevirksomhet i Osloområdet og Rogaland, men som også har hatt flere prosjekter i Nord-Norge og utenlands.

For utøverbiorgrafi besøk vår nettside.

Tilbake