Erling With Aasgård


Trondheim, Norge

Erling With Aasgård kommer fra Surnadal på Nordmøre. Han studerte orgel og kirkemusikk i Trondheim og videre studier førte ham til Stuttgart og Amsterdam. Han avla diplomeksamen i orgel ved MH i Stuttgart 1991, Solisteksamen orgel ved Musikkonservatoriet i Amsterdam i 1993 og diplomeksamen i cembalo ved MH Stuttgart i 1995. Hans offentlige debutkonsert var i Oslo konserthus 1991. 

 
Blant hans viktigste lærere er Jon Laukvik, Jaques van Oortmerssen, Nicolas Kynaston David Sanger og Gustav Leonhardt Fra 1991og frem til dags dato utfolder han en omfattende konsertvirksomhet som organist og cembalist i inn og utland. Hans spesiale er J.S.Bachs orgelmusikken samt den orkestrale og symfoniske orgelmusikken av komponister som Max Reger, Cesar Franck, Widor og Louis Vierne. 
Han fremførte i 2012 Bachs samtlige orgelverk og sonater for soloinstrumenter og obligat cembalo fordelt på 16 konserter på Wagner-orgelet i Trondheim. Han har også fremført samtlige Viernes 6 store orgelsymfonier i bl.a. Stuttgart, Bodø, Oslo, Bergen, Stockholm og Helsinki.  
Aasgård har vært domkantor i Molde og Nidarosdomen samt i Kirkelig fellesråd i Trondheim 
Fra 1997 har han vært hovedlærer i solistisk/kunstnerisk orgelspill ved Musikkonservatoriet, NTNU. 

Hør Erling spille under Åpningskonsert i St. Johannes kirke, 14. september, kl 19:00
Les mer om programmet og kjøp billetter her.

Tilbake